Vyhľadávam dáta ...
TLAČOVÉ ZPRÁVY / Potravinářský průmysl


Tržby Pivovaru Steiger dosiahli 141 miliónov Sk, zisk 8 miliónov Sk

02.10.2007

Vyhne 30. septembra (TASR) - Tržby Pivovaru Steiger, a. s., so sídlom vo Vyhniach dosiahli za prvých 6 mesiacov tohto roku 141 miliónov Sk a pridaná hodnota sa zvýšila na takmer 40 miliónov Sk. Spoločnosť zaznamenala zisk 8 miliónov Sk a aktíva pivovaru sú 279 miliónov Sk.

"Spoločnosť je stabilizovaná, za prvých 6 mesiacov predala viac ako 72
000 hl piva Steiger a 7 900 hl nealkoholického nápoja Kola-Loka. Stabilnú prácu
má v pivovare 160 zamestnancov. V súčasnosti varíme 6 druhov fľaškového, 2
druhy v plechovkách a 5 druhov sudového piva. Zvlášť obľúbené je tmavé pivo
Steiger, ktoré bolo ocenené aj Českou pivnou pečaťou," informoval jej generálny
riaditeľ Jaroslav Vysloužil.
      Pivovar vo Vyhniach patrí medzi najstaršie spoločnosti na Slovensku, pivo
v ňom  varia  už vyše 530 rokov. Od roku 2002 do neho vstúpili zahraniční
investori, nie však nadnárodné pivovarnícke spoločnosti, ktorí zabezpečili jeho
rozsiahly rozvoj. Investície smerovali najmä do obnovy výrobnej technológie a
distribúcie piva do všetkých regiónov Slovenska.
      Vlani vstúpila do pivovaru moravská pivovarnícka spoločnosť, ktorá
priniesla svoje know - how a možnosti nákupu kvalitných surovín z Čiech a
Moravy. V apríli 2007 sa noví akcionári vrátili k názvu Pivovar STEIGER, a. s.,
a novým logom pivovaru sa stali dve jašteričky, ktoré podľa povesti, priviedli
pastiera k zlatým a strieborným rudám.
      Podľa Jaroslava Vysloužila má pivovar vysokú technickú úroveň a veľkú
perspektívu. K jeho prednostiam patria kvalitná voda prameniaca v Štiavnických
horách a najmä klasický spôsob výroby piva, za pomoci modernej technológie.
      Proces varenia prebieha od roku 2004 v novej, počítačmi riadenej varni.
Každá stupňovitosť piva sa varí samostatne. Dávkovanie surovín a proces varenia
sú presné, bez vplyvu ľudského faktora. Najdôležitejšia časť výrobného procesu
? kvasenie má dve fázy. Prvé kvasenie je do 10 dní v klasických otvorených
kadiach ? spilkách. Druhé je dokvášanie v pivnici po dobu 30 až 35 dní. Aj
týmito výnimočnosťami sa Steiger snaží presadiť v náročnom prostredí dvoch
dominantných pivovarníckych spoločností na Slovenskom trhu, dodal Vysloužil.


viac informácií o: Pivovar STEIGER a.s.
Chcete vedieť viac

Ochrana proti spamovacím robotům. Odpovězte prosím na následující otázku: Jaký je letos rok?
Rýchly kontakt

Bisnode Slovensko, s.r.o.
Ľ. Stárka 2150/16
911 05   Trenčín

T +421 32 746 26 40
F +421 32 743 17 77
info@bisnode.sk

Tento web používa cookies na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a k analýze návštevnosti. Používaním tohto webu s tým súhlasíte.
Bisnode spracúva informácie o všetkých podnikateľských subjektoch a k nim nadviazaných subjektoch v Českej a Slovenskej republike, ktoré sa na podnikateľskej činnosti týchto subjektov podieľajú. Jedná sa predovšetkým, nie však výlučne, o verejne prístupné dáta spoločníkov či majiteľov, konateľov, členov štatutárnych a kontrolných orgánov právnických osôb a zverejnené dáta iných podnikateľských subjektov, ktorým bolo pridelené IČO podľa právneho poriadku danej krajiny. Detailné informácie o spracovaní sú verejne k dispozícii na www.bisnode.cz/privacy.