Vyhľadávam dáta ...
TLAČOVÉ ZPRÁVY / Obchodní a odborné služby


SLUŽBY: Po hoteloch postupne zriaďujú high-tech kuchyne aj školy

21.01.2008

Bratislava 18. januára (TASR) - Takmer všetky veľkokapacitné kuchyne v hoteloch, penziónoch a reštauráciách na Slovensku sú už vybavené high-tech zariadením. Na tento trend síce už nabehlo aj niekoľko škôl a predškolských zariadení vo veľkých mestách, napr. v mestskej časti Bratislava - Petržalka, ale väčšinu z nich ešte vybavenie kuchýň modernou technikou ešte len čaká.

Kuchynskú techniku, stroje, chladiacu techniku ako aj nerezový nábytok,
sklo a porcelán vystavuje 350 firiem (17 700 m2) z 9 štátov na 15. ročníku
veľtrhu Danubius Gastro a jeho sprievodných výstav Exposhop a Gastropack v
bratislavskej Inchebe.
      Kompletný servis pre profesionálnu gastronómiou v rámci prípravy jedál
predvádza na veľtrhu návštevníkom aj Peter Miklošik zo spoločnosti GastroRex.
Spoločnosť je výhradným dovozcom tejto techniky z Talianska a dodáva ju
zákazníkom v Bratislave, Banskej Bystrici, Košiciach a tiež v Zlíne na Morave.
      "Dovážanú techniku reprezentujú parné konvektomaty. Sú moderným
veľkokuchynským zariadením, ktoré dokáže čiastočne nahradiť niektoré z
tradičných prístrojov," povedal pre TASR Miklošik. Konvektomat pracuje na
princípe teplovzdušnej rúry s vyvíjaním pary. Tepelná úprava surovín prebieha
vo varnom priestore, kde vďaka funkcii ventilátora a vody je možné v priebehu
procesu prípravy jedla regulovať stupeň vlhkosti vzduchu. To umožňuje všetky
druhy úpravy potravín, varenie, dusenie, pečenie, vyprážanie a grilovanie.
Prednosťou konvektomatu je možnosť nastavenia zmiešaných režimov prípravy
potravín a najmä rad úspor. Napríklad spotreba vody pri vyvíjaní pary je asi 20
litrov za hodinu prevádzky, čo je oproti klasickému vareniu v kotloch,
zanedbateľná spotreba. "Parný konvektomat pri počte 130 porcií denne klasickej
skladby jedál s mäsom a prílohou, ušetrí prevádzkovateľovi ročné náklady 234
500 Sk. Z toho energia tvorí 22 780 Sk a úspora pri mäse 128 480 Sk," vypočítal
Miklošik.
      Medzi ďalšie výhody parného konvektomatu menoval úsporu priestoru, času,
pracovných síl a ďalších investícií, keďže konvektomat dokáže do veľkej miery
nahradiť niekoľko technologických zariadení vo veľkokapacitnej kuchyni.


viac informácií o: GastroRex, s.r.o.
Chcete vedieť viac

Ochrana proti spamovacím robotům. Odpovězte prosím na následující otázku: Jaký je letos rok?
Rýchly kontakt

Bisnode Slovensko, s.r.o.
Ľ. Stárka 2150/16
911 05   Trenčín

T +421 32 746 26 40
F +421 32 743 17 77
info@bisnode.sk

Tento web používa cookies na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a k analýze návštevnosti. Používaním tohto webu s tým súhlasíte.
Bisnode spracúva informácie o všetkých podnikateľských subjektoch a k nim nadviazaných subjektoch v Českej a Slovenskej republike, ktoré sa na podnikateľskej činnosti týchto subjektov podieľajú. Jedná sa predovšetkým, nie však výlučne, o verejne prístupné dáta spoločníkov či majiteľov, konateľov, členov štatutárnych a kontrolných orgánov právnických osôb a zverejnené dáta iných podnikateľských subjektov, ktorým bolo pridelené IČO podľa právneho poriadku danej krajiny. Detailné informácie o spracovaní sú verejne k dispozícii na www.bisnode.cz/privacy.