Vyhľadávam dáta ...
TLAČOVÉ ZPRÁVY / Potravinářský průmysl


AGRO: Slovenská parenica získala chránené zemepisné označenie

14.07.2008

Bratislava 11. júla (TASR) - Slovenská parenica získala chránené zemepisné označenie. Zapísaná tak bude do registra vedeného Európskou komisiou (EK).

Ako ďalej informuje Ministerstvo pôdohospodárstva (MP) SR, Slovenská
parenica je parený jemne údený syr zvinutý do dvoch v tvare S prepojených
zvitkov syrovej stuhy s priemerom 6 až 8 cm, vysokých 5 až 8 cm. Zvitky sú
zviazané syrovou niťou alebo retiazkou. Syrová stuha pred zvinutím má hrúbku 2
až 3 mm, šírku 5 až 8 cm a dĺžku 4 až 6 metrov. Ako surovina na výrobu sa
používa čerstvo nadojené nepasterizované ovčie mlieko od pasúcich sa oviec
alebo zmes čerstvého nepasterizovaného ovčieho a čerstvého nepasterizovaného
kravského mlieka, s podielom ovčieho mlieka minimálne 50 %.
      Slovensko podalo žiadosť o zapísanie Slovenskej parenice do registra 16.
novembra 2004, EK ju zaevidovala 19. júla 2005.
Chcete vedieť viac

Ochrana proti spamovacím robotům. Odpovězte prosím na následující otázku: Jaký je letos rok?
Rýchly kontakt

Bisnode Slovensko, s.r.o.
Ľ. Stárka 2150/16
911 05   Trenčín

T +421 32 746 26 40
F +421 32 743 17 77
info@bisnode.sk

Tento web používa cookies na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a k analýze návštevnosti. Používaním tohto webu s tým súhlasíte.
Bisnode spracúva informácie o všetkých podnikateľských subjektoch a k nim nadviazaných subjektoch v Českej a Slovenskej republike, ktoré sa na podnikateľskej činnosti týchto subjektov podieľajú. Jedná sa predovšetkým, nie však výlučne, o verejne prístupné dáta spoločníkov či majiteľov, konateľov, členov štatutárnych a kontrolných orgánov právnických osôb a zverejnené dáta iných podnikateľských subjektov, ktorým bolo pridelené IČO podľa právneho poriadku danej krajiny. Detailné informácie o spracovaní sú verejne k dispozícii na www.bisnode.cz/privacy.